καιρικά νεά

Καιρικά Νέα

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από την βορειοδυτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να απασχολούν σταδιακά και αύριο Τρίτη, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), αλλαγή που θα συντελεστεί ολοκληρωτικά την Πέμπτη και κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση αρχικά των Δ-ΝΔ και βαθμιαία Β-ΒΔ ανέμων. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Ασύλληπτου μεγέθους ήταν η κακοκαιρία που έπληξε την δυτική και νότια Θεσσαλία. Περιοχές της Καρδίτσας τερματίζουν δυστυχώς και απροσδόκητα πρώτες, με υπερβολικά μεγάλα ύψη συνολικής βροχόπτωσης και τεράστιες καταστροφές στο αστικό και οδικό δίκτυο των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Με συνθήκες καύσωνα για αρκετές περιοχές της χώρας θα ρίξει αυλαία το φετινό καλοκαίρι και την θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς. Πάντως, αν και η είσοδος του Σεπτέμβρη θα γίνει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας. Ακολουθεί η πρόγνωση των επόμενων ημερών:

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη ο καιρός, σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας κυρίως Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρές ηλεκτρικές εκκενώσεις, χαλάζι, ραγδαία βροχή και θυελλώδεις ανέμους. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Ιδιαίτερα έντονη θα είναι τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας κυρίως στην βορειο/ανατολική Ελλάδα. Η ύπαρξη ατμοσφαιρικής διαταραχής στην επιφάνεια σε συνδυασμό με την έντονη αστάθεια στα μέσα/ανώτερα στρώματα και οι θερμές θάλασσες αναμένεται να δημιουργήσουν τοπικά έντονες καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα σε παράκτιες...