καιρικά νεά

Καιρικά Νέα

Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός μέσα στην ημέρα κυρίως στην Β.Ελλάδα, με τοπικά έντονη αστάθεια και ισχυρές καταιγίδες. Οι υψηλές θερμοκρασίες ωστόσο γενικά θα διατηρηθούν σε συνδυασμό με αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα έχουμε στην Θεσσαλονίκη. Προς το απόγευμα και κυρίως κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα, ενώ καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως στα παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται από αργά το μεσημέρι...

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά την διάρκεια της Τετάρτης (1/4/2020) ήδη από τις επόμενες ώρες και από την Δ-ΒΔ Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στην Μακεδονία, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες κυρίως στην κεντρική και την Β.Ελλάδα, με τοπικά τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Βροχές που κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι έντονες, περιμένουμε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη. Από αργά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται στις κορυφές του Χορτιάτη και από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ και πάνω από τα 800-900μ. Αργά την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει το νέο εικοσιτετράωρο ο καιρός (Κυριακή) με επίκεντρο την βόρεια Ελλάδα όπου εκτός από τοπικά έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινά τμήματα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Μία βόλτα, ή ένας περίπατος στην φύση και δη στο χιόνι, πάντοτε αποτελούσε μία θεραπευτική, σχεδόν εκστατική προσωπική εμπειρία. Άλλωστε επιστημονικά ευρήματα υποδεικνύουν τις χαλαρωτικές επιδράσεις του λευκού, σιωπηλού τοπίου στα μάτια και τον ψυχισμό. Στο παρακάτω αφιέρωμα θα βρείτε μερικές όμορφες εικόνες από τον λευκό Χορτιάτη Θεσσαλονίκης ο...

Στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας έχει επικεντρωθεί η αβάπτιστη (προφανώς τα 10 μποφόρ, οι τοπικά έντονες χιονοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες δεν αποτελούσαν πιθανά κριτήρια ονοματοδοσίας). Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες έως και το πρωί της Παρασκευής έχει ως εξής:

Αξιόλογες χιονοπτώσεις δέχθηκε η πόλη της Φλώρινας τόσο εχθές Τετάρτη (5/2/2020), όσο και σήμερα Πέμπτη (6/2/2020) και οι οποίες άφησαν έως και 12-15 εκατοστά φρέσκου χιονιού. Κατά την έναρξη της κακοκαιρίας σημειώθηκε ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο (ειδικά για τα δεδομένα του κλίματος της Ελλάδας), το οποίο ήταν η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας...

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (4/2) και κυρίως κατά την διάρκεια της Τετάρτης (5/2) στην χώρα με κύρια χαρακτηριστικά: τις τοπικά έντονες βροχές/καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι: η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δύο διακριτά τμήματα, όπου κατά...