καιρικά νεά

Καιρικά Νέα

Κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει την χώρα και τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές κυρίως σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία, την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Άστατος, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, θα καταστεί ο καιρός τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με έμφαση τα βόρεια, την ανατολική Θεσσαλία, το εσωτερικό της Στερεάς, την ορεινή Ήπειρο και την ορεινή Πελοπόννησο.

Μπορεί ο Χειμώνας να παρατάθηκε μέσα στην Άνοιξη και ο φετινός Ιούνιος να κύλησε πολύ ψυχρός στο μεγαλύτερο μέρος του, όμως το καλοκαίρι τελικά εμφανίσθηκε και δείχνει αποφασισμένο να μας «ταλαιπωρήσει» με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον για τις επόμενες 7 ημέρες.
Σύντομη, αλλά πολύ αισθητή θα γίνει η αποψινή μεταβολή του καιρού, πρώτα στην βόρεια Ελλάδα και κατά την διάρκεια του επόμενου 24ωρου (Πέμπτη), σε ολόκληρη την χώρα με αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι στην βόρεια Ελλάδα, νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις έως περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα βορειοανατολικά....
Σοβαρή για την εποχή ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη, αρχής γενομένης από την βόρεια Ελλάδα και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί κατά την διάρκεια των επόμενων 48-72 ωρών. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για αύριο Τρίτη (23/3/2021):
Η 16η Φεβρουαρίου θα μείνει ως μία ξεχωριστή ημέρα στην σύγχρονη καιρική ιστορία της πόλης της Αθήνας, καθώς πρόκειται για τον πρώτο αξιόλογο γενικευμένο χιονιά στο Λεκανοπέδιο μετά από 13 χρόνια (η τελευταία αξιόλογη χιονόπτωση σημειώθηκε το 2008). Η «Μήδεια» εκπλήρωσε αυτό που χρωστούσε ο καιρός στην Αττική εδώ και αρκετά χρόνια, μία αξιόλογη...

Νεφελώδης καιρός με ανοίγματα το πρωί, με βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες να σημειώνονται στα βορειότερα του νομού. Προς το βράδυ αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις κατά διαστήματα σε όλη την Αττική και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός κατά την διάρκεια του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή (14/2), σε όλη την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα, δυτικότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και τις τοπικά πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια, έως και τα...