Αλλαγή του καιρού με έντονο φθινοπωρινό χρώμα στην ανατολική και την Β.Ελλάδα.

2019-09-18

Σταδιακή αλλαγή θα παρουσιάσει από αύριο Πέμπτη ο καιρός αρχικά στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα και την Παρασκευή και σε νοτιότερες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη και την Παρασκευή (19-20/9):

Πέμπτη: Στην βόρεια Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην Δ.Μακεδονία και στα ορεινά κατά μήκος των βορείων συνόρων με τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Δ.Μακεδονία, την Β.Ήπειρο και βαθμιαία και στην κεντρική και Α.Μακεδονία (κυρίως το εσωτερικό). Προς τις βραδινές ώρες και μετέπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στο σύνολο της Κ.Μακεδονίας, την δυτική και Β.Θεσσαλία και τις μεταμεσονύχτιες ώρες στην παράκτια Α.Μακεδονία, τις Σποράδες, τον Έβρο και την Θάσο. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειασθεί να δείξουν για ακόμη μία φορά μέσα στην νύχτα οι κάτοικοι της παράκτιας Κ.Μακεδονίας και κυρίως των νομών , Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-6 και από το βράδυ στο Θρακικό έως 7 και τοπικά πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην κεντρική και την Β.Ελλάδα.

Παρασκευή: Στην Μακεδονία, την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Σποράδες, την Θεσσαλία, το Ιόνιο και βαθμιαία την Στερεά και την Πελοπόννησο, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα δυτικά 3-5 και στο Β.Ιόνιο έως 6-7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά 5-7, τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 24° και στα υπόλοιπα τους 27-28° κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης