Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (Πέμπτη 13/12/18).

2018-12-12

Σημαντική θα είναι κατά τόπους η αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός το ξημέρωμα της Πέμπτης μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά: Για αύριο Πέμπτη, περιμένουμε από νωρίς το πρωί στην Δ-ΝΔ Ελλάδα αρχικά, νεφώσεις με βροχές που τοπικά θα είναι έντονες στην Πελοπόννησο, την Αιτωλοκαρνανία, το κεντρικό και Ν.Ιόνιο και βαθμιαία τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και την Δ.Θεσσαλία. Προς το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς, του κεντρικού και Ν.Αιγαίου (Κυκλάδες, Κρήτη) και την Δ.Μακεδονία, με τα φαινόμενα στα νότια να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσίασει ο καιρός και στο Α-ΝΑ Αιγαίο με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πιο αργά και κυρίως από τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική επιδείνωση και στην Κ.Μακεδονία με κατά τόπους αξιόλογες βροχές κυρίως στους νομούς Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, ενώ ο καιρός από τα δυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Α.Μακεδονία, την Θράκη και το Β-ΒΑ Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά στις δυτικές και νότιες παράκτιες - παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Ηπείρου (πρόσκαιρα ακόμη και πάνω από τα 500-600μ στα Ιωάννινα και πάνω από τα 700-800μ στα υπόλοιπα), της Δ.Θεσσαλίας (πάνω από τα 300-400μ) και της Μακεδονίας (πάνω από τα 100μ στα πολύ βόρεια τμήματα, άνω των 400-500μ στα νοτιότερα και άνω των 600-700μ στην Χαλκιδική). Σημαντική πιθανότητα για χιονόπτωση (χωρίς χιονόστρωση) έχουν πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Κόνιτσα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα, ενώ χιονόπτωση θα έχει η Νάουσα και πιθανώς η Έδεσσα. Αξιόλογες θα είναι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις και στην Δ.Μακεδονία, κυρίως στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς ακόμη και με τοπικές χιονοστρώσεις.

Αθήνα: Νεφώσεις με βροχές από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13ο κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Με νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και μέχρι και αργά το απόγευμα αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ημιορεινά (>400-500μ) και κυρίως στον Χορτιάτη μέχρι και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0ο έως 8ο κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης