Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος (Σάββατο 8/12/18).

2018-12-07

Με αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στην Β-ΒΔ και Β-ΒΑ Ελλάδα (Β.Ιόνιο, Ήπειρος) όπου ενδέχεται να σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές στο Β.Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά και αρκετή ηλιοφάνεια (πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ν.Πελοπόννησο).

Μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και το Β.Αιγαίο, ενώ βροχές θα εκδηλώνονται στο Β.Ιόνιο και την Ήπειρο. Βαθμιαία από το απόγευμα οι νεφώσεις στην Δ.Ελλάδα θα πυκνώσουν και οι βροχές αναμένεται να γίνουν περισσότερες στο Ιόνιο, την Δ.Στερεά, την Ήπειρο και από το βράδυ και στην Δ.Πελοπόννησο, την Δ.Μακεδονία και την Δ.Θεσσαλία. Πιθανές καταιγίδες στα παράκτια και την Ήπειρο. Λίγες τοπικές ασθενείς βροχές ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρα και στην Δ.Κρήτη και το Α-ΝΑ Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά από Δ-ΝΔ διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο από το μεσημέρι, θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 13ο, στα κεντρικά από -1 έως 14ο, στα δυτικά από 03 έως 16ο, στα νότια από 04 έως 17ο και στα νησιά από 04 έως 17ο κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης