Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων (24-25/9).

2018-09-24

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένονται απόψε την νύχτα στο βόρειο Αιγαίο (Θρακικό, Θερμαϊκός, Σποράδες) εντάσεως 7-8 και τοπικά σε Θρακικό και Σποράδες 9 μποφόρ. Εξασθένηση τους αναμένεται από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης στο ΒΔ Αιγαίο και μικρή στο Θρακικό. 

Αντίθετα στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα παρουσιάσουν προοδευτική ενίσχυση ήδη από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, φθάνοντας βαθμιαία τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο οι μέγιστες εντάσεις τους θα αγγίξουν ακόμη και τα 10 πιθανώς και τα 11 μποφόρ. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν και περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας όπως η Αττική και η Α.Πελοπόννησος. Ιδιαίτερα ισχυροί θα είναι οι άνεμοι σε Εύβοια και Β.Κρήτη όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή.

Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις θα είναι οι Β-ΒΔ άνεμοι και στα ανοιχτά του Ιονίου από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, φθάνοντας κατά διαστήματα και τα 7-8 μποφόρ, ενώ πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις (7-9) θα είναι οι άνεμοι σε Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο. 

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται και στην Πίνδο αλλά και σε ορεινή Φθιώτιδα-Φωκίδα.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης