Εκτίμηση καιρικών συνθηκών 06-13/12/18.

2018-12-05

Έντονη κινητικότητα αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, καθώς ατμοσφαιρικές διαταραχές θα μας προσεγγίζουν συνεχώς από τα βόρεια - βορειοδυτικά. Πιο έντονες και αξιόλογες αναμένεται να είναι οι βροχές στην δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα δεχθούν ορεινά τμήματα της χώρας και στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου και περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πέμπτη - Παρασκευή (06-07/12):  Ψυχρός χειμερινός καιρός, με ισχυρούς βοριάδες στα ανατολικά και τοπικές βροχοπτώσεις (χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά) στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το κεντρικό και Ν.Αιγαίο. Παγετός θα σημειωθεί στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα (αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες).

Σαββατοκύριακο (08-09/12):  Διαδοχικές μεταβολές από την βορειοδυτική Ελλάδα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην δυτική Ελλάδα, την Θράκη και το Α.Αιγαίο. Πρόσκαιρες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο και στην υπόλοιπη χώρα. Ισχυροί Δ-ΝΔ άνεμοι στα πελάγη και την Πίνδο.

Δευτέρα (10/12):  Νέα μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας στην βόρεια Ελλάδα. Επιμένουν οι ισχυροί Δ-ΝΔ άνεμοι.

Τρίτη - Τετάρτη (11-12/12):  Τοπικές βροχές αναμένονται την Τρίτη από τα βόρεια, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Β.Ελλάδας και της Β.Θεσσαλίας. Πιθανόν πρόσκαιρα χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια, κυρίως στην Μακεδονία. Βαθμιαία αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και στροφή των ανέμων σε Β-ΒΔ με ένταση έως 7 μποφόρ.


Εκτίμηση: Μάρκος Στέφανος Γεωργίαδης