Εκτίμηση καιρού πρώτου δεκαημέρου Σεπτεμβρίου..

2018-09-01

Με μια πρώτη ματιά στις δέκα πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το καλοκαίρι θα συνεχισθεί κανονικά, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και χωρίς αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές. 

Άλλωστε ο Σεπτέμβριος έως περίπου και τις 15-20 περίπου του μήνα, παραμένει ως επί το πλείστον καλοκαιρινός μήνας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ξεπερνούν τους 30ο κελσίου (31-35ο) με περισσότερη ζέστη στις δυτικές, κεντρικές και ανατολικές ευπαθείς στην ζέστη περιοχές, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα διατηρηθεί κοντά στους 30ο κελσίου. Βέβαια, η μεγάλη διάρκεια πλέον της νύχτας θα βοηθάει στην πτώση των ελάχιστων τιμών της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στις ορεινότερες περιοχές.

Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή (5-7/9) όπου αναμένεται μικρή μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Α-ΒΑ Ελλάδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι Β-ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας (μέγιστες 29-31ο).


Πρόγνωση - Εκτίμηση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης