Εκτίμηση Καλοκαιριού 2018 (Ευρώπη - Ελλάδα)

2018-05-24

Εκτίμηση Καλοκαιριού Ευρώπης 2018 από την αμερικανική Εταιρεία Πρόγνωσης Καιρού Accuweather.

Δεδομένου της αρκετά μεγάλης επιτυχίας της Accuweather στον τομέα της μακροπρόθεσμης εκτίμησης καιρού, αξίζει να δούμε τι αναμένει για το φετινό καλοκαίρι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο δεν πρόκειται παρά για εκτίμηση.

ΕΛΛΑΔΑ

Φυσιολογικό αναμένεται να είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γνωστής αμερικανικής εταιρείας, το φετινό καλοκαίρι στην χώρα μας όσον αφορά την θερμοκρασία. Στην δυτική - ΒΔ Ελλάδα μάλιστα αναμένουν να επηρεάζεται και από πολλές καταιγίδες (που ενδεχομένως δημιουργήσουν προβλήματα) κάτι που ίσως έχει επίπτωση και στην θερμοκρασία (περισσότερη δροσιά). Οι περιοχές αυτές είναι η Ήπειρος, η Δ.Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της Κ.Μακεδονίας,η Δ.Στερεά και η Δ.Πελοπόννησος.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ

Θερμό και ξηρό προβλέπεται το καλοκαίρι σε Μ.Βρετανία και τμήματα της ΒΔ. Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ φυσιολογική ζέστη αναμένεται σε Μεσόγειο και Τουρκία. Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλα θερμά κύματα θα εντοπίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ευρώπης και της Δ.Σκανδιναβίας, με την θερμοκρασία στα νοτιότερα να αγγίζει και τους 38ο κελσίου. Ξηρό αναμένεται το καλοκαίρι σε Ουκρανία και Β.Βαλκάνια ενώ αντίθετα στα νότια τμήματα και την Ιταλία οι καταιγίδες θα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με κίνδυνο πλημμυρών. Τέλος, θερμότερο από τα κανονικά, θα είναι το καλοκαίρι σε Ρωσία και το μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας

Πηγή: Accuweather.com