Επέλαση Χιονοπτώσεων στην κεντρική και Β.Ελλάδα!

2019-01-02

Κατά τόπους πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και Β.Ελλάδας.

Δ.Μακεδονία: Χιονοπτώσεις από αργά το βράδυ της Τετάρτης που μέσα στην νύχτα θα ενταθούν. Από την Πέμπτη το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Αξιόλογες χιονοστρώσεις (>10-15cm) αναμένονται σε όλες τις πόλεις της Δ.Μακεδονίας.

Κ.Μακεδονία: Αρχικά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας από το βράδυ της Τετάρτης. Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα γενικευτούν στις περισσότερες περιοχές και στην Πέλλα. την Πιερία, την Ημαθία και τα προάστια της Θεσσαλονίκης θα ενταθούν. Ολική χιονόστρωση θα σημειωθεί στην Βέροια, την Νάουσα, την Έδεσσα, το Κιλκίς και σε περιοχές της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης άνω των 150μ και σε μηδενικό υψόμετρο σε προάστια. Μερική χιονόστρωση σε Σέρρες.

Α.Μακεδονία: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και χιονόνερο ή βροχή στα παράκτια. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στα παράκτια. Σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Μερική χιονόστρωση αναμένεται σε Δράμα και Καβάλα.

Θράκη: Αρχικά νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα πεδινά και μέχρι και το βράδυ στα παράκτια που πρόσκαιρα θα ενταθούν. Ολική χιονόστρωση αναμένεται στον Έβρο. Ελαφριά χιονόστρωση αναμένεται σε Ξάνθη, Κομοτηνή και αργά το βράδυ σε Αλεξανδρούπολη κυρίως σε εύκολες επιφάνειες.

Θεσσαλία: Αρχικά ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά που από τις πρώτες πρωινές ώρες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλο τον νομό. Ολική χιονόστρωση αναμένεται στις περισσότερες περιοχές (>10cm) περισσότερο αξιόλογες σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Καρδίτσα. Στην πόλη του Βόλου θα επικρατεί βροχή ή χιονόνερο με χιονόπτωση και χιονόστρωση στις εύκολες επιφάνειες προς το βράδυ.

Ήπειρος: Βροχές που μέσα στην νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα Ιωάννινα με χιονόστρωση κυρίως σε εύκολες επιφάνειες και ολική χιονόστρωση άνω των 550-600μ. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαια θα εξασθενήσουν.

Β.Στερεά: Βροχές που από τις πρωινές ώρες βαθμιαία θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία τα ημιορεινά και μέχρι και το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές (Θήβα, Λαμία) με χιονόστρωση στα βορειότερα.

Όσοι κινηθείτε στις παραπάνω περιοχές να είστε εφοδιασμένοι με αντιολυσθητικές αλυσίδες.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης