Επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

2018-11-17

Νέα σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/11) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Πιο αναλυτικά ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δ.Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα (εξαιρουμένης της Α.Μακεδονίας και της Θράκης) και στην Πελοπόννησο, την κεντρική και Α.Στερεά - Εύβοια και την Θεσσαλία θα είναι τοπικά έντονα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα δυτικά ενώ έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο, τις Σποράδες, την Μαγνησία, την Εύβοια, το Α.Αιγαίο και προς το βράδυ την Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Πιο ασθενή και τοπικά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το μεσημέρι την Α.Μακεδονία (πιο έντονα στην Καβάλα).

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, με απαραίτητη την χρήση αντιολυσθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό δίκτυο πάνω από τα 1100 στην ορεινή Θεσσαλία και πάνω από τα 900-1000 μέτρα στα βόρεια-βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ έως Α-ΒΑ 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης