Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα: Πρόγνωση καιρού (7-8/8/20)

2020-08-07

Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο τις επόμενες ώρες (Παρασκευή), όσο και αύριο Σάββατο (8/8/20) όπου κατά τόπους θα σημειώνονται έντονες βροχές ή καταιγίδες. Ακολουθεί η αναλυτική εξέλιξη του καιρού:

Παρασκευή (7/8/20): Στην Δ.Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κεντρική (Σέρρες, Πέλλα) και Α.Μακεδονία (βορειότερα Δράμας, Καβάλας), την Δ.Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά και πιο τοπικά στην Α.Στερεά, νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Αντίθετα, επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην Κ.Μακεδονία (Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, δυτική και ορεινή Χαλκιδική) αργά την νύχτα και προς το ξημέρωμα (Πιερία) του Σαββάτου, όπου θα χρειασθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις 3-5 και στα νότια πελάγη έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο (8/8/20): Τις πρωινές ώρες στην δυτική και Κ.Μακεδονία, την Α.Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα στα βορειότερα τμήματα, ενώ εκ νέου άστατος θα καταστεί ο καιρός στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την ορεινή Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, προς την νύχτα θα επηρεάσουν εκ νέου την Κ.Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) και την Α.Θεσσαλία. Προσοχή θα χρειασθεί αργά την νύχτα και προς το ξημέρωμα της Κυριακής στην Α.Θεσσαλία και κυρίως την Μαγνησία, την Εύβοια και την βόρειο/ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική και Β.Πελοπόννησο και πιθανώς το κεντρικό Ιόνιο. Στο Ν-ΝΑ Αιγαίο γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις 3-5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, ενώ την νύχτα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7-8 και πιθανώς πρόσκαιρα και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική Ελλάδα.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης