Επιμένουν τα φαινόμενα στις ανατολικές και νότιες περιοχές (τί αναμένεται τις επόμενες ώρες).

2020-02-06

Στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας έχει επικεντρωθεί η αβάπτιστη (προφανώς τα 10 μποφόρ, οι τοπικά έντονες χιονοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες δεν αποτελούσαν πιθανά κριτήρια ονοματοδοσίας). Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες έως και το πρωί της Παρασκευής έχει ως εξής:

Ουσιαστικά, βροχές, μέτριες έως τοπικά έντονες περιμένουμε σε Εύβοια/Αττική/Βοιωτία/Α-ΒΑ Πελοπόννησο και Κυκλάδες/Κρήτη/Δωδεκάνησα (στα νησιά πιθανές καταιγίδες). Όσο θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα αποκτούν όλο και πιο τοπικό χαρακτήρα εξασθενούμενα, έως ούτε να περιοριστούν τις πρωινές ώρες αυστηρά σε Ν.Εύβοια και βαθμιαία το Ν-ΝΑ Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις αναμένονται περίπου πάνω από τα 300μ, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα παρατηρηθούν χιονοπτώσεις και χαμηλότερα μέχρι και τα 100-200μ (Εύβοια, Αττική, Βοιωτία). Αν και δεν θεωρώ ότι θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας και την Χαλκίδα ή την Λιβαδειά, θεωρώ πιθανό να παρατηρηθεί υγρή χιονόπτωση τις πρωινές ώρες.
Προσοχή στον παγετό στις βόρειες ορεινές/ημιορεινές περιοχές όπου η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -8...-12 βαθμούς (αρνητικό πρόσημο και στις υπόλοιπες βόρειες πεδινές περιοχές). Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9-11 βαθμούς κελσίου.

Θυελλώδεις θα συνεχίσουν να πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη αγγίζοντας τα 8 και τοπικά στο Ν.Αιγαίο τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση αύριο Παρασκευή.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης