Φθινόπωρο και χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη (Πρόγνωση 8/9/2021).

2021-09-07

Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες, ψύχρα, τοπικές βροχές και ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα συνθέσουν το καιρικό σκηνικό αύριο Τετάρτη (8/9/2021) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Στην ανατολική Θεσσαλία, την Χαλκιδική, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στην Μαγνησία, την Εύβοια, την ορεινή Στερεά/ορεινή Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Θεσσαλονίκη), το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τις παράκτιες περιοχές της ανατολικές Μακεδονίας και της Θράκης πιο τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί κυρίως νεφελώδης καιρός, με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές στα δυτικά (κυρίως στην Ήπειρο) και την υπόλοιπη Θεσσαλία. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν εξολοκλήρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι πρώτες, πιθανόν και αξιόλογες χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν στις υψηλές κορυφές του Ολύμπου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα ανατολικοί/βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς (έως 26 στα βορειοανατολικά), στα κεντρικά από 14 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 28, στα νότια ηπειρωτικά από 14 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 23 βαθμούς (έως 28 στα Δωδεκάνησα).

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης