Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες και αύριο Σάββατο (16/10/21).

2021-10-15

Κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει την χώρα και τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές κυρίως σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία, την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Επόμενες ώρες (μέχρι και ξημέρωμα Σαββάτου): Βροχές και καταιγίδες τοπικά πολύ ισχυρές σε Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική και τα ανατολικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης), την ανατολική Μακεδονία (κυρίως περιοχές της Καβάλας), την δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Έντονα κατά τόπους φαινόμενα στις Σποράδες, το νότιο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς και την βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί άστατος καιρός, με παροδικές βροχές, πιο έντονες στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Στερεά. Αξιόλογες βροχές και στο δυτικό τμήμα της Κρήτης. Πάντως σταδιακά στην βορειοδυτική Ελλάδα, την Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Βροχές αναμένονται και στην Αττική αλλά σταδιακά προς το βράδυ και μετέπειτα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά. Στην Θεσσαλονίκη οι βροχές θα συνεχισθούν κατά περιόδους ακόμη και με έντονο χαρακτήρα, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα δυτικά από βόρειες έως Α-ΒΑ διευθύνσεις 4-6, στο Ιόνιο 7 και τοπικά στα νοτιότερα του πελάγους έως 8-9 μποφόρ. Νότιοι άνεμοι θα επικρατούν στο Αιγαίο και τα ανατολικά εντάσεως 4-6 και στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο (16/10): Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες, την δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος εκ νέου καιρός στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την δυτική και ορεινή Κρήτη. Άστατος θα καταστεί εκ νέου ο καιρός στην Αττική, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην Θεσσαλονίκη οι βροχές θα συνεχισθούν μέχρι και περίπου τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε και θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Από το απόγευμα και μετέπειτα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και θα περιορισθούν στις νοτιοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά και το Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο και την θάλασσα των Κυθήρων. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στην κοιλάδα του Αξιού και τον Θερμαϊκό, εντάσεως 4-6 και στον Θερμαϊκό πιθανώς έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης