Η πιθανή εξέλιξη του καιρού μέχρι και τον Δεκαπεντάυγουστο.

2018-08-04

Η πιθανή εξέλιξη του καιρού μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Καλοκαιρία και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αναμένονται όπως όλα δείχνουν μέχρι και την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (13-15/8/2018).

Η ηλιοφάνεια φαίνεται να επικρατεί κατά την διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χαρίζοντας την ευκαιρία στους αδειούχους να απολαύσουν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για τις καταιγίδες που απασχόλησαν τους προηγούμενους δύο μήνες την χώρα μας και ιδιαίτερα την Β.Ελλάδα.

Ένα ακόμη κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όλες τις επόμενες ημέρες, θα είναι οι κατά διαστήματα αρκετά ενισχυμένοι βοριάδες στην Α.Ελλάδα, που στο Αιγαίο θα αγγίζουν κατά διαστήματα ακόμη και τα 7-8 και πιθανώς πολύ τοπικά στις Κυκλάδες, το Α-ΝΑ Αιγαίο και την Εύβοια τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, όπως είναι επόμενο με αυτές τις συνθήκες, θα διατηρηθεί σε γενικά ήπια έως δροσερά επίπεδα στην Α.Ελλάδα και το Αιγαίο (όχι πάνω από 29-33ο) με εξαίρεση το Α-ΝΑ Αιγαίο όπου η θερμοκρασία πιθανώς να αγγίξει ακόμη και τους 36-39ο κελσίου. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, την περισσότερη ζέστη θα έχουν οι δυτικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές ευπαθείς στην ζέστη περιοχές (Αιτωλοκαρνανία, θεσσαλική πεδιάδα, Κ.Μακεδονία, Ήπειρος) με την θερμοκρασία να φθάνει κατά περιόδους και τους 34-35 και πιθανώς τοπικά τους 36ο κελσίου.


Πρόγνωση - Εκτίμηση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης