Ισχυρές καταιγίδες και σήμερα στην Αθήνα. Ποτάμια οι δρόμοι!

2018-07-29

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και σήμερα την Αττική, με τις βροχές να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος και των δυτικών και βορείων προαστίων.

Η καταιγίδα ξέσπασε στο λεκανοπέδιο λίγο μετά τις 13:00 μ.μ.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περί τις 220 κλήσεις για άντληση υδάτων και για παροχές βοήθειας, κυρίως από το κέντρο της Αθήνας και το Γαλάτσι, αλλά και από περιοχές στην δυτική και βόρεια Αττική. Επίσης πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 16 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματά τους στην Αχαρνών, τα Πατήσια, τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κατά την διάρκεια της καταιγίδας κλειστές παρέμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα η οδός Πειραιώς, η Καζαντζόγλου, η Μιχαλακοπούλου, η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και η λεωφόρος Λαυρίου. 

Σύμφωνα με ιδιωτικούς και αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη υετού καταγράφησαν: στην Αγία Παρασκευή (61.8mm), στην Άνω Κυψέλη (45mm), στην Ζωγράφου (42.6mm), στα Βριλήσσια (38.6mm), στο Γαλάτσι (38.1mm), στον Διόνυσο (34mm), στο Μαρούσι (33.2mm), στην Κηφισιά (31.8mm), στο Χαλάνδρι (31.1mm), στην Κάντζα Παλλήνης (28.5mm), στο κέντρο (25.4mm) και στον Βύρωνα (24.1mm).

Εδώ να σημειωθεί, ότι στα βόρεια προάστια της πόλης, ο μηνιαίος υετός ξεπερνά σε περιοχές τα 100mm, με τα Βριλήσσια να φθάνουν τα 229.2mm (τιμές ρεκόρ, ειδικά για μήνα Ιούλιο)!

Πηγές: protagon.gr, EAA, metar.gr, LIFO, In.gr, Newsbomb, ForecastWeather

Επιμέλεια: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης (meteostorm).