Ισχυρός Βαρδάρης στην Θεσσαλονίκη (24-25/9)

2018-09-24

Σημαντική ενίσχυση του Βαρδάρη αναμένεται τις επόμενες ώρες και μέσα στην νύχτα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αξιού.

Συγκεκριμένα μετά τις 8-9μμ της αποψινής Δευτέρας αναμένεται σταδιακή ενίσχυση του Βαρδάρη στην πόλη, ο οποίος αρχικά θα φθάνει τα 4-5 και βαθμιαία τα 6-7 (40-55χλμ/ώρα) και στον Θερμαϊκό τα μποφόρ (>60χλμ/ώρα). Ωστόσο εκτιμώνται μέγιστες εντάσεις έως και 8-9 μποφόρ τοπικά σε περιοχές του νομού αλλά και στον Θερμαϊκό. Αντίστοιχες εντάσεις ανέμων αναμένονται και στην υπόλοιπη κοιλάδα του Αξιού χωρίς να αποκλείεται κατά την είσοδο του ψυχρού μετώπου να παρατηρηθούν εντάσεις ακόμη και 10 μποφόρ (Κιλκίς).

Σταδιακή εξασθένηση του Βαρδάρη αναμένεται από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, ωστόσο θα συνεχίσει να πνέει με ένταση 3-4 και κατά διαστήματα έως και 5 μποφόρ μέσα στην Τρίτη.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: Παράλληλα αναμένεται και εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στην πόλη, της τάξης των 8-10ο κελσίου συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδα. Έτσι αύριο η μέγιστη θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20-21ο, ενώ η ελάχιστη θα βρεθεί κοντά στους 14-15ο κελσίου την νύχτα και νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης