Κακοκαιρία αύριο Δευτέρα 7/10/2019: Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος.

2019-10-06

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο Δευτέρα 7/10/2019 με έμφαση την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Ν.Ιόνιο. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Δευτέρα 7/10/2019: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Κ.Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική/ανατολική Στερεά και την δυτική-νοτιοδυτική ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Ν.Ιονίου. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Κ.Μακεδονίας, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και Ν.Ιόνιο και θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα ανατολικά και Δ-ΝΔ τμήματα. Πρόσκαιρα και πιο ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στο Β.Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δ.Μακεδονία (στην τελευταία κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες) ενώ ανεπηρέαστες θα μείνουν η Α.Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Την νύχτα ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος στο κεντρικό και Α.Αιγαίο συμπεριλαμβανομένων των Β.Κυκλάδων και πιθανώς τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις κορυφές του Βόρα και του Ολύμπου (>2400-500μ).

Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ γενικά διευθύνσεις 4-6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Την νύχτα στο Β.Αιγαίο και την Ν.Χαλκιδική οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΒΑ και θα ενισχυθούν στα 7-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Β.Ελλάδα όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 16-17° κελσίου κατά μέσο όρο.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης