Κυριακή 2/6/2019: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

2019-06-01

Ατμοσφαιρική διαταραχή σχεδόν στάσιμη στην Κ.Μεσόγειο και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, κινούμενη ελαφρώς ανατολικότερα θα προκαλέσει αύριο Κυριακή 2/6/2019 κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα νησιά του Β-ΒΔ Αιγαίου, με σποραδικές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στα βόρεια ήδη από τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από ιδιαίτερα έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλάζι και ριπαίους ανέμους και είναι πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν παράκτιες περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας αλλά και στο εσωτερικό της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Στον παράκτιο Έβρο οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους προς το βράδυ της Κυριακής. Την νύχτα τα φαινόμενα γενικά θα εξασθενήσουν αλλά ιδιαίτερα έντονη φαίνεται να παραμένει η αστάθεια στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό και την Χαλκιδική, ενώ βροχές σποραδικού χαρακτήρα θα σημειώνονται στην υπόλοιπη Κ.Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μόνο νεφώσεις πρόσκαιρα και τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για βροχές σποραδικού και σύντομου χαρακτήρα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και τα ορεινά.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-5 μποφόρ και μόνο στο Ν.Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 6-7 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 22-24 βαθμούς, στα δυτικά και κεντρικά τους 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 28-30 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης