Με τοπικά έντονη αστάθεια θα κυλήσει η Κυριακή και η Δευτέρα του Αγίου Πνέυματος.

2019-06-15

Τοπικά έντονη θα είναι η αστάθεια αύριο Κυριακή 16/6 και κυρίως την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε αρκετά ηπειρωτικά και παράκτια τμήματα της χώρας. 

Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή στην Ήπειρο, την δυτική και Κ.Μακεδονία, το εσωτερικό του νομού Χαλκιδικής (καθώς και τα βόρεια τμήματα της Κασσάνδρας/Σιθωνίας), την ορεινή Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά-Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά την διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι, βροχές ή και καταιγίδες στις άνωθεν περιοχές. Τα φαινόμενα στα βόρεια παράκτια θα είναι ωστόσο πρόσκαιρα (Μακεδονία).

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (17/6) η αστάθεια αναμένεται να ενισχυθεί αρκετά στα κεντρικά και τα βόρεια με αρκετές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, δυτική και Κ.Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της ορεινής Χαλκιδικής αλλά και των βορειότερων τμημάτων της Κασσάνδρας/Σιθωνίας) καθώς και σε ορεινή Δράμα, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, της κεντρικής και Β.Στερεάς, την ορεινή-ημιορεινή και νότια Πελοπόννησο (Λακωνία) και ορεινή κυρίως Μαγνησία. Τα φαινόμενα σε παράκτια τμήματα δείχνουν να συνεχίζονται κατά διαστήματα έως και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι από Β-ΒΔ γενικά διευθύνσεις, μόνο στα πελάγη θα αγγίζουν τα 4 και τοπικά στο ανατολικό και Ν.Αιγαίο τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα ανέλθει στα ηπειρωτικά έως τους 33° (έως 34-36° στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές) και έως τους 28-30 στα νησιά (έως 33° σε Ιόνιο και Α-ΝΑ Αιγαίο). Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη την χώρα.

*Κατά την διάρκεια των καταιγίδων η θερμοκρασία ενδέχεται να σημειώνει απότομη πτώση και οι άνεμοι να παρουσιάζουν σημαντική ενίσχυση συνοδεία από πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης