Μεταβολή του καιρού: Φθινοπωρινό σκηνικό αύριο Τρίτη 24/9/2019

2019-09-23

Σύντομη αλλά αισθητή μεταβολή θα παρουσιάσει από απόψε το βράδυ ο καιρός και από τα δυτικά-βορειοδυτικά, με τοπικά αξιόλογες βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αύριο Τρίτη (24/9/2019) θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και που τοπικά θα είναι έντονες. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από το βράδυ της Τρίτης και κατά την διάρκεια της Τετάρτης βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρου χαρακτήρα, θα εκδηλωθούν στην ανατολική-νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τμήματα των βορείων κυρίως Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Τρίτη (24/9/2019): Στα νησιά του Ιονίου, την δυτική, κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα (με εξαίρεση την Α.Μακεδονία και την Θράκη), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σε τοπικό επίπεδο και κυρίως στα δυτικά παράκτια, την Ήπειρο, την Μακεδονία και το εσωτερικό της Θεσσαλίας θα είναι έντονες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν ενώ βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν πλέον την Α.Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες και το Β.Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία θα συνεχισθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη και όπου βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου, τμήματα των βορείων και δυτικών κυρίως Κυκλάδων αλλά και της βορείου Δωδεκανήσου. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια των απογευματινών και πρώτων βραδινών ωρών και στην Εύβοια αλλά και την Α.Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από Δ-ΒΔ διευθύνσεις 3-5 και από το βράδυ Β-ΒΔ 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά Ν-ΝΔ 3-5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Την νύχτα στο Β.Αιγαίο θα στραφούν σε Β-ΒΑ 4-6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς κελσίου, με εξαίρεση την νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου θα αγγίξει τους 29 και ενδεχομένως τους 30° κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης