Μεταβολή του Καιρού με πρόσκαιρες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας (7/10/20).

2020-10-06

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), αλλαγή που θα συντελεστεί ολοκληρωτικά την Πέμπτη και κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση αρχικά των Δ-ΝΔ και βαθμιαία Β-ΒΔ ανέμων. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Τετάρτη (7/10/20): 

Στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα αυξηθούν και σχετικά γρήγορα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά (Β.Ιόνιο, Ήπειρος, Δ.Στερεά). Την νύχτα στο Β.Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δ.Στερεά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα, λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και το Α-ΝΑ Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά 6 και βαθμιαία στα ορεινά, το κεντρικό και Β.Αιγαίο και την Θράκη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα (και την Θράκη) θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου (33-34). Στην Κρήτη είναι πιθανό οι μέγιστες τιμές να προσεγγίσουν και πάλι τους 36 βαθμούς.

Αττική: Αρχικά αίθριος αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία Ν-ΝΔ 3-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Κακή ποιότητα ατμόσφαιρας και τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά γενικά αίθριος αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές/βραδινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς, βαθμιαία 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι την νύχτα σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου. Κακή ποιότητα ατμόσφαιρας και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Βελτίωση των ατμοσφαιρικών συνθηκών το βράδυ.

Την Πέμπτη (8/10/20) αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, ανατολικά ηπειρωτικά, την Θράκη και το Α.Αιγαίο. Οι Β-ΒΔ άνεμοι θα πνέουν με βασική ένταση τα 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση (6-8 βαθμούς) σε όλη την χώρα.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης