Μεταβολή του καιρού: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

2018-08-25

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής στην Β-ΒΔ Ελλάδα και το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη (27-28/8) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αιτία, ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Κ.Μεσογείου κινούμενο ανατολικά και προερχόμενο από την Κ.Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά:

Το βράδυ της Κυριακής, αναμένεται αλλαγή του καιρού στο Β.Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δ.Μακεδονία, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Την Δευτέρα, κατά περιόδους βροχές ή σποραδικές καταιγίδες (με ιδιαίτερη έμφαση το μεσημέρι και το απόγευμα) αναμένονται στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (Ιόνιο, δυτική ηπειρωτική χώρα, Ήπειρος, δυτική και βόρεια Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά, δυτική και Κ.Μακεδονία). Προς το βράδυ θα επηρεασθούν πρόσκαιρα το Β.Αιγαίο και η Α.Μακεδονία και η Θράκη με πιο τοπικά φαινόμενα.

Από το ξημέρωμα της Τρίτης και κατά την διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) καθώς και στο κεντρικό, ανατολικό και Ν.Αιγαίο (Σποράδες, Εύβοια, Β. Κυκλάδες, θάλασσα Κυθήρων και βόρεια, ορεινή κυρίως, Κρήτη). Από το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα στραφούν από το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας σε Β-ΒΔ που θα φθάσουν στα πελάγη τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά ταύτα δεν θα σημειώσει μεγάλη πτώση (3-5ο στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες).


Πρόγνωση: Γεωργιάδης Μάρκος