Νέα Επιδείνωση του καιρού: Αναλυτική Πρόγνωση 10/11/19

2019-11-09

Νέα επιδείνωση και από τα δυτικά θα παρουσιάσει ο καιρός απόψε και κατά την διάρκεια της Κυριακής (10/11/19) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Στο Ιόνιο και την Δ-ΒΔ ηπειρωτική χώρα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ήδη από το βράδυ που γρήγορα θα ενταθούν και μετά τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν στο σύνολο της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Δ-ΝΔ τμημάτων της Πελοποννήσου και την Δ.Θεσσαλία. Μέσα στην νύχτα και προς το ξημέρωμα της Κυριακής, βροχές τοπικά έντονες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στην Δ.Μακεδονία, την Πέλλα, την Ημαθία, την Κ.Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Από τις πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, πέρασμα βροχών και σποραδικών καταιγίδων θα δεχθεί και η υπόλοιπη κεντρική-Α.Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης), η Α.Πελοπόννησος, η Α.Στερεά/Αττική και τα βορειότερα της Θεσσαλίας (πιθανόν και οι Σποράδες). Παράλληλα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις απογευματινές/βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα απασχολήσουν βαθμιαία σχεδόν αποκλειστικά την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Δ.Ελλάδας καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι Δ-ΝΔ άνεμοι στην αρχή της ημέρας πιθανόν να αγγίξουν στο Ιόνιο και το Β.Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 21-22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23-24 βαθμούς (έως 15-16 βαθμούς στα βορειοδυτικά).


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης