Ο καιρός το Σαββατοκύριακο (2-3/2/2019).

2019-02-01

Με πολύ ήπιες, θερμοκρασιακά ανοιξιάτικες και καιρικά φθινοπωρινές θα περάσει το Σαββατοκύριακο 2-3/2/2019. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Σάββατο: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, νεφώσεις αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στο Ν-ΝΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις στα δυτικά 3-5 και στο Ιόνιο έως 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά 2-4 και στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ. Την νύχτα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6-8 και τα ξημερώματα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει το μεσημέρι στα δυτικά,κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και το Ν-ΝΑ Αιγαίο τους 18-19 και πιθανόν τοπικά τους 20ο κελσίου. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 15-16ο κελσίου.

Κυριακή: Με νεφώσεις γενικά σε όλη την χώρα θα περάσει η Κυριακή. Από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ στην βορειοδυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά στην αρχή της ημέρας 6-7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση και στα ανατολικά 4-6 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης