Πρόγνωση Καιρού 21/5/2021: Πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες!

2021-05-20

Μεταβολή θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ ο καιρός από την βόρεια Ελλάδα, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ χαμηλές για την εποχή ελάχιστες τιμές, οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική Ελλάδα.

Αναλυτική Πρόγνωση (21/5/2021): Στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι και τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής. Βροχές ή και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι και το ξημέρωμα και στις ανατολικότερες περιοχές της Χαλκιδικής και του νομού Θεσσαλονίκης. Βροχές ή και καταιγίδες πιο μέτριου χαρακτήρα αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ πιθανότητα για όμβρους ή τοπικές βροχές υπάρχει και για τις Σποράδες. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται γενικά φαινόμενα, με πιθανούς πρόσκαιρους όμβρους απόψε το βράδυ στην Ήπειρο και την δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σταδιακά σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο, τον Θερμαϊκό και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο έως τα 7-8 και τοπικά κυρίως στο βόρειο Αιγαίο τα 9 ή και πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 21-22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24-25 βαθμούς κελσίου ακόμα και στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές. Στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία πιθανώς να μην ξεπεράσει τους 14-19 βαθμούς ακόμη και αργά το μεσημέρι. Πολύ χαμηλές θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, έως 4-5 βαθμούς στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και την Ήπειρο και έως 1-2 βαθμούς στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας κατά μέσο όρο το πρωί της Παρασκευής.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης