Πρόγνωση καιρού Αττικής (13-14/2/2021) και τάση Δευτέρας/Τρίτης (15-16/2/2021).

2021-02-13

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2

Νεφελώδης καιρός με ανοίγματα το πρωί, με βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες να σημειώνονται στα βορειότερα του νομού. Προς το βράδυ αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις κατά διαστήματα σε όλη την Αττική και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2

Άστατος καιρός τις πρωινές ώρες, με μία μικρή παύση των φαινομένων προς το μεσημέρι. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν και χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 300 μέτρα. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, η μέγιστη στο κέντρο στους 8 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται και στα βόρεια πεδινά τμήματα του νομού και τα βόρεια προάστια κυρίως του ανατολικού τόξου αρχικά. Τα υψόμετρα παγοποίησης σταδιακά θα πέσουν μέσα στη μέρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά ακόμα και σε περιοχές μέσα στην πόλη, μακριά από τη θάλασσα. Παύση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς κελσίου.

Τέλος, για την Τρίτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως όλος ο νομός, ακόμα και παραθαλάσσια τμήματα, θα δεχτούν χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοστρώσεις αξιόλογες θα έχουν όλα τα προάστια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει χιονόστρωση και μέσα στην πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η θερμοκρασία έως 3 βαθμούς κελσίου. 


Πρόγνωση/Εκτίμηση: Ηρακλής Κυριακίδης