Πρόγνωση Καιρού Αττικής (7/1/2019).

2019-01-07

Με νεφώσεις και ασθενείς βροχές θα ξεκινήσει η Δευτέρα στην Αττική και την Αθήνα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά και στα βόρεια προάστια πάνω από τα 500 περίπου μέτρα. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν λίγο και θα κατέβουν έως τα 300μ στα βόρεια τμήματα του νομού και προς το απόγευμα στα δυτικά προάστια έως πολύ χαμηλά (100-200μ) αλλά και στα πιο δυτικά και βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του αστικού ιστού πάνω από τα 150-200μ. Βροχή ή χιονόνερο προβλέπεται για το κέντρο της Αθήνας μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ βροχή θα έχουν οι νοτιότερες και ανατολικότερες παράκτιες περιοχές (από Πειραιά μέχρι Σούνιο). Να τονισθεί ότι τα φαινόμενα όσο θα περνάει η ημέρα θα τείνουν να γίνονται πιο αξιόλογα και πιο γενικευμένα κυρίως αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες. Μέσα στην νύχτα πάντως οι όποιες βροχές ή χιονόβροχο θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας και βαθμιαία και στις νοτιότερες παράκτιες περιοχές, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν αυξομοιώσεις με πιθανότερη έξαρση αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα. Πιο αξιόλογες θα είναι οι χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές του νομού. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Χιονόστρωση θα σημειωθεί στα δυτικά και βόρεια προάστια (πιο αξιόλογη στα βόρεια) ενώ ελαφριά χιονόστρωση θα παρατηρηθεί και στις βόρειες-βορειοδυτικές περιοχές του αστικού ιστού. Πιθανότητα για ελαφριά χιονόστρωση ή πασπάλισμα έχει και το κέντρο από αργά το βράδυ και το ξημέρωμα της Τρίτης. Στα ανατολικά και νότια παράκτια δεν αναμένεται χιονόστρωση (με εξαίρεση περιοχές από το ύψος του Μαραθώνα μέχρι και τον Ωρωπό όπου είναι πιθανότερο να παρατηρηθεί ελαφρύ πασπάλισμα τις πρωινές ώρες).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ (έως 6-7 στα νότια) και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και βαθμιαία έως 6-7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα αγγίξει το μεσημέρι στο κέντρο τους 05 βαθμούς (έως 06 στα νοτιότερα) με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.