Πρόγνωση Καιρού Μ.Εβδομάδας - Πάσχα (25-28/4).

2019-04-25

Μ.Πέμπτη 25/4/2019

Αραιές νεφώσεις και περιορισμένη διαύγεια-ορατότητα λόγω έντονης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα ορεινά, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες πρόσκαιρου χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ν.Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 26-27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς κελσίου.

Μ.Παρασκευή 26/4/2019

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Ωστόσο και πάλι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα ορεινά, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες πρόσκαιρου χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2-4 και στο Ν.Ιόνιο Ν-ΝΑ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιθα αγγίξει στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 28-29 και τοπικά τους 30 βαθμούς, στο Ν.Αιγαίο τους 27 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23-25 και πιθανόν τοπικά τους 26 βαθμούς κελσίου.

Μ.Σάββατο 27/4/2019

Η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα. Προς το βράδυ της Ανάστασης και το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στην Χαλκιδική, την Α.Μακεδονία, το Β.Αιγαίο και πιθανώς την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρου τοπικού χαρακτήρα όμβροι με έμφαση τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο Β-ΒΔ 3-5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα αγγίξει στα ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα τους 24-26 και πιθανόν τους 27 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019

Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την Θράκη όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στο Ν.Ιόνιο Δ-ΒΔ 3-5, στην θάλασσα Κυθήρων πιθανώς 6 και στο Α.Αιγαίο νότιοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα αγγίξει το μεσημέρι τους 23-25 βαθμούς κελσίου.