Πρόγνωση καιρού Σαββατοκύριακο (6-7/4/2019).

2019-04-06

Σάββατο 6/4/2019

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν βασικά στην Κρήτη και το Α.Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ηπειρωτικά ορεινά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από Α-ΒΑ διευθύνσεις 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από Α-ΝΑ διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7-8 και πρόσκαιρα πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κυριακή 7/4/2019

Στην Α.Μακεδονία, την Χαλκιδική, τον νομό Θεσσ/νίκης και Σερρών, την Κρήτη, το Α.Αιγαίο και πιθανώς την Θράκη (κυρίως τα παράκτια), νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Α.Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με αισθητά βελτιωμένο καιρό στην Δ.Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3-5 και στο Ν.Αιγαίο Ν-ΝΑ πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης