Πρόγνωση Καιρού Σαββάτου (04/7/2020).

2020-07-03

Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός μέσα στην ημέρα κυρίως στην Β.Ελλάδα, με τοπικά έντονη αστάθεια και ισχυρές καταιγίδες. Οι υψηλές θερμοκρασίες ωστόσο γενικά θα διατηρηθούν σε συνδυασμό με αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Σάββατο (04/7/20): Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ήδη από την αρχή της ημέρας στην Β.Ήπειρο, την Μακεδονία, την ορεινή Θεσσαλία/Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο με σποραδικούς όμβρους ή μπόρες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Σταδιακά προς το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα καταστεί περαιτέρω άστατος κυρίως στην ορεινή Ήπειρο, την ορεινή Θεσσαλία και την Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της ανατολικής), με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες (έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλάζι). Προσοχή θα χρειασθεί κυρίως σε περιοχές της δυτικής και Κ.Μακεδονίας τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, ενώ προς το βράδυ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και παράκτια τμήματα της Κασσάνδρας και της βορειοδυτικής Χαλκιδικής. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με ένταση τα 4-6 μποφόρ στα πελάγη, κυρίως στα ανοικτά του Ιονίου, το κεντρικό, ανατολικό και Ν.Αιγαίο.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει στα ηπειρωτικά και πάλι τους 33-35 και τοπικά στα ανατολικά και νότια τους 36-37 βαθμούς κελσίου. Κατά 3-5 βαθμούς χαμηλότερα στα νησιωτικά και παράκτια τμήματα.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης