Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης - Σάββατο 16/01/2021

2021-01-15

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν το ξημέρωμα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους ασθενείς αρχικά χιονοπτώσεις σε όλο τον νομό, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο της πόλης και τα ανατολικά παράκτια είναι πιθανό τις πρώτες μία με δύο ώρες να επικρατήσει χιονόβροχο ή υγρή χιονόπτωση. Ωστόσο σχετικά γρήγορα και προς το ξημέρωμα θα επικρατήσουν παντού χιονοπτώσεις οι οποίες θα αποκτήσουν μέτριο και βαθμιαία πρόσκαιρα και τοπικά και έντονο χαρακτήρα ακόμα και στην πόλη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τις συνθήκες αυτές να διατηρούνται περίπου μέχρι και τις 10-11 το πρωί. Βαθμιαία προς το μεσημέρι ωστόσο οι χιονοπτώσεις θα τείνουν να εξασθενούν με αυτές να είναι περισσότερο αξιόλογες στα παράκτια, τα δυτικά προάστια και τον Χορτιάτη. Πιθανότητα για μία πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων μεταξύ πρωινών - μεσημβρινών ωρών, ενώ από αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. 

Χιονόστρωση αναμένεται γενικά στις εύκολες επιφάνειες ακόμα και στο κέντρο, ενώ ολική χιονόστρωση και προβλήματα δεν θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πιο αξιόλογη χιονοστρωση θα εντοπίζεται κυρίως πάνω από τα 50-100μ (μερικά εκατοστά), ενώ γύρω στα 5-10 εκατοστά αναμένονται στα προάστια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία 4-5 και στον Θερμαϊκό έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό κελσίου.