Πρόγνωση Καιρού Θεσσαλονίκης ( Σάββατο 23/2/2019).

2019-02-21

Με νεφώσεις και πιθανές ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Ωστόσο ήδη από τις 07-09:00 π.μ οι όποιες βροχές θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις που γρήγορα θα ενταθούν και θα γενικευθούν σε όλο τον νομό (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης). Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν βαθμιαία να εξασθενούν σημαντικά και τελικά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Ολική χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και βόρεια προάστια, περιοχές της πόλης άνω των 100 μέτρων, ενώ χιονόστρωση θα υπάρξει και στο κέντρο κυρίως στις εύκολες επιφάνειες (πάρκα, δέντρα, πεζοδρόμια κτλ) με αυξημένη πιθανότητα για ολική χιονόστρωση και στο κέντρο της πόλης κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα ορεινά η χιονόστρωση θα ξεπεράσει τα 15cm.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ έως Β-ΒΑ διευθύνσεις 3-4 και πρόσκαιρα και τοπικά 5-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες στους 4-5ο κελσίου για να πέσει σταδιακά στους -1 με 0ο και το μεσημέρι στο κέντρο στους +1ο κελσίου. Την νύχτα θα υποχωρήσει στους -2 με -3ο κελσίου.


Πρόγνωση: meteostorm team (Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης, Ηρακλής Κυριακίδης)