Πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας: Ισχυροί βόρειοδυτικοί άνεμοι.

2018-10-23

Ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τα βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα, θα προκαλέσει πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη Πέμπτη κατά 6-8ο κελσίου.

Η κάθοδος της ψυχρής αέριας μάζας θα συνοδεύεται από ενισχυμένους βόρειους - βορειοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι θα κάνουν την εμφάνισή τους από αργά το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, ιδιαίτερα στην Κ.Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες, Θερμαϊκός) όπου η μέγιστη έντασή τους θα αγγίξει τα 7-8 μποφόρ. Πάντως, ήδη από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Πέμπτη) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Με την ίδια ένταση θα πνέουν οι άνεμοι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, οπότε και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Όσον αφορά τις βροχές, λίγες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Κιλκίς και Έβρου το βράδυ προς το ξημέρωμα της Πέμπτης. Ωστόσο ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια συνοδεία εκπληκτικής διαύγειας και ορατότητας.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στην βόρεια Ελλάδα, δεν θα ξεπεράσει τους 15-17ο κελσίου, ενώ νωρίς το πρωί, πολύ χαμηλές ελάχιστες θα σημειωθούν στην Δ.Μακεδονία (-1...+2ο), την κοιλάδα του Αξιού (+2...4ο), την ημιορεινή Δράμα (-2...+3) και τον Β.Έβρο (+3...4ο). Κατά 6 περίπου βαθμούς θα υποχωρήσει ο υδράργυρος και στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα όπου και πάλι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα προσεγγίσουν τους 24ο κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης