Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού (Δευτέρα 27/1/2020) με τοπικές βροχές/καταιγίδες ακολουθούμενη από ήπια ψυχρή εισβολή.

2020-01-26

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από απόψε το ξημέρωμα στα δυτικά και κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας (Δευτέρα) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας τον φετινό άνομβρο χειμώνα.

Δευτέρα (27/1/2020): Στην δυτική Ελλάδα και το Β-ΒΑ Αιγαίο, άστατος καιρός καθόλη την διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στο πρώτο μισό της ημέρας στα δυτικά και κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες στο Α.Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονες. Στην κεντρική και την Β.Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι κατά κύριο λόγο πρόσκαιρα και θα σημειωθούν βασικά κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν πρόσκαιρα μεταξύ απογευματινών/πρώτων βραδινών ωρών. Σημειώνεται ότι οι Ν.Κυκλάδες, τα νοτιότερα της Δωδεκανήσου και η Κρήτη δεν θα επηρεαστούν γενικά από το εν λόγω σύστημα. Στην Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως το βράδυ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα (άδεια) ορεινά της δυτικής, κεντρικής και Β.Ελλάδας, ακόμη και πάνω από τα 1600μ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ γενικά διευθύνσεις που στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 6-7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε Δ-ΒΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, θα αγγίξει και τους 11-13 και τοπικά τους 14-15 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη λίγες βροχές θα σημειωθούν και πάλι στην Δ.Ελλάδα, με τον καιρό να παραμένει ήπιο και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ από Δ-ΒΔ διευθύνσεις. Την Πέμπτη οι βοριάδες ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αττική: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6-7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε Δ-ΒΔ που θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς ή μέτριες βροχές τις πρωινές/μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα Β-ΒΔ έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης