Πρόσκαιρη Μεταβολή του καιρού: Πρόγνωση Καιρού Ανάστασης-επόμενων ωρών.

2019-04-27

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά, με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά: Τις αμέσως επόμενες ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά που βαθμιαία θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την Δ.Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική, κεντρική και Β.Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στο Β.Ιόνιο. Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα σταματήσουν. Αντίθετα στην Κ.Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Όσον αφορά τις βραδινές-μεταμεσονύκτιες ώρες και τις ώρες της Ανάστασης, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στην Α.Μακεδονία, το Β.Αιγαίο και πιο τοπικά στην Θράκη, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες βροχές πολύ τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες να επιμείνουν έως και λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κ.Μακεδονία και την Χαλκιδική.

Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε Β-ΒΔ 4-6 και πιθανώς στο Ν.Ιόνιο μετά τα μεσάνυχτα 7 μποφόρ (στα υπόλοιπα γενικά νότιοι 2-4 και τοπικά στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ). Η θερμοκρασία σε ήπια επίπεδα, στους 15-17ο κελσίου τις ώρες της Ανάστασης (9-13 στα ορεινά).


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης