Σε κλοιό χιονιά η Δ.Μακεδονία (Πρόγνωση καιρού 18/12/18).

2018-12-17

Υπό συνθήκες χιονιά θα βρεθεί κατά την διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι αύριο τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, η Δ.Μακεδονία.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της αποψινής νύχτας, χιονοπτώσεις αναμένεται να αρχίσουν να σημειώνονται στην Δ.Μακεδονία, αρχικά πιο διάσπαρτες και βαθμιαία γενικευμένα σε όλο τον νομό συμπεριλαμβανομένων και των πόλεων. Αρχικά οι χιονοπτώσεις θα έχουν μέτριο χαρακτήρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάζουν σημαντικές εξάρσεις μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά τις 09:00-10:00π.μ οπότε και λίγο πριν το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα σταματήσουν.

Ολική χιονόστρωση αναμένεται σε Φλώρινα, Πτολεμαίδα, Καστοριά και κατά πάσα πιθανότητα χιονόστρωση θα έχουν και η Κοζάνη και τα Γρεβενά από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μέσα ύψη χιονιού που εκτιμώνται είναι λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο από 10cm (σε τοπικό επίπεδο θα αγγίξει και τα 20cm).

Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει το μεσημέρι έως και τους +2ο κελσίου. Την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός (-1...-6ο).


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης