Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην Β.Ελλάδα: Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ΒΔ.Ελλάδας.

2018-11-15

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στην Β.Ελλάδα τις επόμενες 48 ώρες, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας να πέφτουν στους -2 με -4ο κελσίου.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν από την Α.Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς την χώρα μας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στην Β.Ελλάδα κατά 6-8 περίπου βαθμούς κελσίου μέσα στην Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των Α-ΒΑ ανέμων στην Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο με μέγιστη ένταση τα 7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα βρεθούν στην Μακεδονία και την Θράκη το Σάββατο στους 10-12ο κελσίου και την Κυριακή στους 8-10ο κελσίου, ενώ στην Δ.Μακεδονία η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 4-6ο κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Δ.Μακεδονία σε υψόμετρα άνω των 800-1000μ, ενώ χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται χαμηλότερα στον νομό Φλώρινας έως και τα 600μ ακόμα και μέσα στην πόλη. Την Κυριακή τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέλθουν σταδιακά άνω των 1200μ. Χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα θα σημειωθούν και σε περιοχές της ΒΑ Ηπείρου και της ΒΔ Θεσσαλίας πρόσκαιρα ακόμη και πάνω από τα 1100 περίπου μέτρα.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης