Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη για αύριο Παρασκευή 29/3

2019-03-28

Βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους ισχυρές, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι σε όλο το νησί. Τα πιο έντονα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Χανίων, στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Ηρακλείου και στο νομό Λασιθίου. Πιο αναλυτικά, από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Παρασκευής αναμένονται βροχοπτώσεις σε όλο το νησί, με τα πιο έντονα φαινόμενα να σημειώνονται στο δυτικό του τμήμα. Οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και θα μετατοπιστούν από το μεσημέρι και μετά ανατολικότερα. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο νησί, κυρίως στις περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα, τα οποία θα διαρκέσουν έως και αργά το απόγευμα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, άνω των 1800 και την Παρασκευή ακόμη και άνω των 900-1000 μέτρων. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα στραφούν σε Β-ΒΑ σε όλο το νησί και θα είναι θυελλώδης έως 9, τοπικά και 10 μποφόρ.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟ ΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.

Πρόγνωση: meteo-storm team (Ηρακλής Κυριακίδης, Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης)