Σοβαρή Μεταβολή του Καιρού (Πρόγνωση Καιρού Παρασκευής 8/7/22).

2022-07-07

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο το πρωί και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:


Αρχικά (ήδη από τις πρωινές ώρες), στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι αρκετά έντονες. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην δυτική Μακεδονία, την δυτική-Βορειοδυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά. Μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία (με εξαίρεση τα πολύ ανατολικά και την νότια Χαλκιδική) , την βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική και βόρεια Στερεά (κυρίως στα πιο ορεινά). Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες στην δυτική/βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά στην κεντρική Μακεδονία και το βόρειο κομμάτι της Θεσσαλίας ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ έντονα. Τις νυχτερινές ώρες επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην νότια Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, το Πήλιο, τις Σποράδες και μετά τα μεσάνυχτα στην ανατολική Μακεδονία, με έμφαση τα παράκτια τμήματα της Καβάλας και την Θάσο. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή μέχρι και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενείς και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους-βορειοδυτικους 3-5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από τις νυχτερινές ώρες οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλίας, της νότιας Χαλκιδικής, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανές βροχές ήδη από τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι και κυρίως από τις απογευματινές και κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση, με τις βροχές να είναι έντονες ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενείς που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικους με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει πρόσκαιρα τους 28 βαθμούς αλλά θα παρουσιάσει αισθητή πτώση από το μεσημέρι.

Πρόγνωση: Γεωργιάδης Μάρκος