Συννεφιασμένη Κυριακή με τοπικές βροχές στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (12/9/2021).

2021-09-11

Με νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα κυλήσει η Κυριακή (12/9), ενώ στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικότερα τμήματα της περιφέρειας της δυτικής Μακεδονίας/Θεσσαλίας, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε παράκτιες, νησιωτικές ή ορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται για λίγο και τοπικά να είναι έντονα. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αναμένεται νεφοσκεπής καιρός, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία (Πέλλα, Πιερία, Ημαθία) και την ορεινή Πελοπόννησο. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές/βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές, δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 23-25 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει τους 26-28 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης