Τοπικά έντονες καταιγίδες αύριο Κυριακή: Πρόγνωση Καιρού (5/5/2019).

2019-05-04

Τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο Κυριακή 5/5 στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή, η ημέρα θα ξεκινήσει ήδη από τις πρωινές ώρες με κατά περιόδους βροχοπτώσεις στο Β.Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και Κ.Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο. Τώρα, όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, οι βροχές στο Β.Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δ.Στερεά και σταδιακά την βορειοδυτική Πελοπόννησο, την δυτική και Κ.Μακεδονία αλλά και τις δυτικές και βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας, θα γίνονται ολοένα πιο γενικευμένες, ενώ θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες (πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων). Τα φαινόμενα προς τις απογευματινές και μετέπειτα ώρες θα μετατοπίζονται προς την Α.Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Β.Αιγαίου, ενώ παράλληλα στις υπόλοιπες περιοχές είτε θα εξασθενούν σημαντικά έιτε θα σταματούν.

Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα δεν αναμένεται τίποτα άλλο πέρα από κάποιες σύντομες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην δυτική-βορειοδυτική χώρα.

Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης