Τοπικά έντονες καταιγίδες αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στην Β.Ελλάδα (23/24/5/2019).

2019-05-22

Σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες περιμένουμε από το απόγευμα της Πέμπτης 23/5/2019 και μετέπειτα στην βόρεια και κυρίως την βορειοανατολική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις περιοχές κατά μήκος των βορείων συνόρων μας με την Βουλγαρία και όσο θα περνάει η ώρα κατά μήκος των βορείων συνόρων μας με τα Σκόπια και πιο τοπικά στην Δ.Μακεδονία. Ωστόσο, όσο θα βραδιάζει ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος σχεδόν στο σύνολο της Κ.Μακεδονίας και μέχρι και αργά το βράδυ στην βόρεια Χαλκιδική και την Καβάλα. Πιθανότητα για πιο σύντομα και πιο τοπικά φαινόμενα υπάρχει για την ορεινή Β.Ήπειρο και την (ορεινή κυρίως) Πιερία.

Μετά τα μεσάνυχτα και κατά την διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα απασχολούν βασικά τις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό, την Χαλκιδική, την Α.Μακεδονία και βαθμιαία την Θράκη (εκτός του βορείου Έβρου). 

Τέλος, κατά την διάρκεια της Παρασκευής ο άστατος καιρός θα περιορισθεί, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, στην Α.Μακεδονία, την Θράκη, το εσωτερικό της Χαλκιδικής, τα ανατολικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης, την Πέλλα και την Δ.Μακεδονία. 


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης

Ακολουθούν οι χάρτες: