Τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην ΒΑ Ελλάδα (19/8/20).

2020-08-19

Ιδιαίτερα έντονη θα είναι τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας κυρίως στην βορειο/ανατολική Ελλάδα. Η ύπαρξη ατμοσφαιρικής διαταραχής στην επιφάνεια σε συνδυασμό με την έντονη αστάθεια στα μέσα/ανώτερα στρώματα και οι θερμές θάλασσες αναμένεται να δημιουργήσουν τοπικά έντονες καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα σε παράκτιες περιοχές. 

Επόμενες ώρες: Με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως στην Α.Μακεδονία (Δράμα, εσωτερικό Καβάλας) και βαθμιαία σε περιοχές της κεντρικής (Πέλλα, Ημαθία, βόρεια Σερρών) θα κυλήσει η ημέρα μέχρι και πριν το βράδυ. Πολύ τοπικές, πρόσκαιρες μπόρες ίσως εκδηλωθούν σε περιοχές της Δ.Μακεδονίας και της ορεινής Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στο εσωτερικό των προαναφερθέντων περιοχών.

Νυχτερινές ώρες: Βαθμιαία μεταβολή αναμένεται σε παράκτιες περιοχές κυρίως της ανατολικής (Καβάλα) αλλά και της Κ.Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική) κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της πόλης και τα δυτικότερα του νομού Χαλκιδικής (Καλλικράτεια, Μουδανιά, Σιθωνία). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Θράκη όπου και θα επιμείνουν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βελτίωση του καιρού. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρά, με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πιθανόν χαλάζι, κυρίως σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό, τον Στρυμονικό, την παράκτια Α.Μακεδονία, την Ροδόπη και τον Β.Έβρο. Υπαρκτή πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το βράδυ στην Πιερία αλλά και την Θάσο κατά την διάρκεια της νύχτας.


Πρόγνωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης